söndag 28 oktober 2012

Pumpkin Pie

Nu har det gått 1 vecka sedan vi tog adjö av alla fina eventdeltagare och så smått börjar vi att "landa" på jorden. Tack än en gång alla Ni som gjorde världens bästa helg till en superhelg.
Till eftermiddagskaffet på lördagen så bjöd vi på Pumpkin paj och vi lovade att lägga ut receptet här på bloggen. 
Receptet som är "dekorerat" av någons lilla hand har funnits sedan Risbrogäddornas första "yngel" var små. Vi köpte fröpåsar med "Halloweenpumpor" och på baksidan fanns receptet som sparades och som blivit ett måste varje år sedan dess. =)
Notera att det var större bitar av pumpa i pajen som vi bjöd på och det berodde lite på redskapsuppsättningen på Munkaskogsgården. Det funkar lika bra hur man än väljer att göra. Om man vill spara pumpan till lykta så skrapar man bäst ut fruktköttet med en sked och då blir fruktköttet "mixat" naturligt. Det brukar bli mer fruktkött än man behöver, och det funkar utmärkt att frysa in. Sötad matlagningsyoghurt går lika bra till som vispad grädde eller glass.
Inklistrat i Myggans reseptbok

En av pajerna var anpassad till våra allergiker och istället för ägg uppvispat med mjölk använde jag en stor förpackning keso. Kryddor och pumpakött enligt receptet. Det blev krämigt och gott om ni frågar mig.
Smaklig Halloween!

2 kommentarer:

cicci.holm@tele2.se sa...

Tack! Nu behövde jag inte be om receptet :^)

Grandmamma sa...


Å jag som då var en av de allergiska, fick en rackarns supergo paj!! Trodde först det var, förlåt, kålrot i, men Sen tändes ett litet Liljeholmens!
"Snor" recptet rakt av. Hoppas på pajen nästa år..... ;o)

Kram vonna